Carice Van Houten in ‘Game of Thrones’

© Reuters

De Nederlandse actrice Carice Van Houten krijgt een belangrijke rol in het tweede seizoen van de succesvolle Amerikaanse tv-serie.

‘Game of Thrones’ is in België nog niet op tv geweest, maar is in de Verenigde Staten razend populair. De serie is gebaseerd op de romancyclus van George R.R. Martin, en gaat over middeleeuwse families die strijden om de macht. In het eerste seizoen waren al onder meer Sean Bean, Jack Gleeson en Peter Dinklage te zien.

Vandaag werden de namen bekend gemaakt van enkele nieuwe gezichten voor het tweede seizoen. Onder meer Carice Van Houten zal te zien zijn in de nieuwe afleveringen. Ze zal de rol vertolken van de heks Melisandre. Van Houten werd bekend door rollen in onder meer ‘Zwartboek’, ‘Komt een vrouw bij de dokter’ en ‘Valkyrie’, waarin ze naast Tom Cruise speelde.

Daarnaast speelt nu ook de Britse acteur Stephen Dillane mee in ‘Game of Thrones’. Hij speelde onder andere mee in ‘The Hours’. Het tweede seizoen van ‘Game of Thrones’ komt in de lente van 2012 op de Amerikaanse televisie. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content