Canvascrack wordt afgevoerd in 2015

Sven Speybrouck. Presentator Canvascrack. © VRT

Canvascrack keert niet terug in 2015. In de nieuwe programmatie van de zender is geen plaats meer voor het populaire tv-spel met Herman Van Molle.

Er komt volgend jaar geen nieuw seizoen van Canvascrack. ‘Er moeten keuzes gemaakt worden’, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. Of het populaire spelprogramma ooit terugkomt op de beeldbuis, is onzeker.

Het slechte nieuws voor de doorgewinterde fans moet ook hard aankomen voor Peter van Diesen die na de laatste aflevering van dit seizoen negentien overwinningen op zijn naam had staan. Bij winst aan de volgende tafel was de hij de nieuwe Supercrack, goed voor eeuwige roem en een geldcheque van 25.000 euro. De onfortuinlijke Nederlander werd beloofd dat hij mag terugkomen als ook Canvascrack ooit zou terugkomen. Ook in het andere geval werd een correcte regeling getroffen, verzekert Van Goethem.

De kijkcijfers van het tv-spel waren de laatste maanden in vrije val. In september werd het uitzenduur van de quiz met ruim een uur vervroegd, en verdween het zo uit de zendtijd met de grootste kijkdichtheid. De cijfers zakten in korte tijd tot een dramatisch dieptepunt. Ook de vervanging van Herman Van Molle door de overigens uitstekende interimpresentator Sven Speybrouck, speelde voor een deel mee bij de fans.

Nu krijgt Canvascrack na dertien seizoenen geen plek meer in de nieuwe programmatie van de zender. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content