Canvas lanceert zeven nieuwe programma’s

© Belga

Canvas gaat het nieuwe jaar tegenaan met zeven nieuwe programma’s waaronder ‘Hoera cultuur!’, gepresenteerd door Lien Van de Kelder, en de docu ‘seks@canvas’ dat het seksleven van de Vlaming uitspit.

In het voorjaar van 2013 pakt Canvas uit met zeven nieuwe programma’s. Dat maakte netmanager Mark Coenen bekend in het Gentse kunstencentrum Vooruit, dat overigens een driedelige reeks over zijn honderdste verjaardag krijgt.

seks@canvas

De reeks “Comedian vindt werk”, een mengvorm tussen “documentaire reality, human interest en humor”, trapt het voorjaar op 8 januari af. Tien Vlaamse stand-upcomedians zullen kennismaken met evenveel zware beroepen.

Lien Van de Kelder presenteert vanaf 11 januari het wekelijkse cultuurprogramma “Hoera cultuur!” en Annick Ruyts gaat later in het voorjaar in de driedelige documentaire “seks@canvas” op zoek naar het seksleven van de Vlaming.

De laatste overlevenden van de generatie die de Eerste Wereldoorlog heeft meegemaakt, vertellen hun persoonlijke verhaal in “De allerlaatste getuigen”, en in “Het verdriet van Europa” trekt Rudi Vranckx langs de frontlijnen van de Europese crisis.

Ivan De Vadder en Mark De Visscher reconstrueren in “De coulissen van de Wetstraat” memorabele momenten uit de Belgische politieke geschiedenis. Het honderdjarige kunstencentrum Vooruit in Gent krijgt een driedelige reeks als verjaardagscadeau.

Behalve de zeven nieuwe programma’s zet de zender verder in op documentaires, fictie, cultuur, humor en sport. Canvas blies dit jaar 15 kaarsjes uit en behaalde 11 procent marktaandeel, zijn hoogste cijfer ooit, waarbij Terzake (8,8 procent) en Reyers Laat (14,4 procent) sterkhouders blijven.

Mentale marktleider

Canvas wil “de mentale marktleider” voor nieuws en duiding op de Vlaamse televisie zijn en blijft inzetten op “expertise, gezichten en geloofwaardigheid”, aldus nog Coenen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content