Canvas brengt tien nieuwe programma’s

Canvas pakt vanaf 13 september met een nieuwe talkshow uit op vrijdagavond. “Alleen Elvis blijft bestaan” is volgens de zender het “pièce de résistance” van de najaarsprogrammering.

Canvas pakt vanaf 13 september met een nieuwe talkshow uit op vrijdagavond. “Alleen Elvis blijft bestaan” is volgens netmanager Mark Coenen het “pièce de résistance” van de najaarsprogrammering.

Het tweede VRT-net heeft daarnaast nog negen nieuwe programma’s waarmee het de kijker aan zich wil binden. Canvas blijft het trouwens goed doen en behaalde vorig seizoen een marktaandeel van 9,2 procent.

‘Canvas blijft zoals het is’

In “Alleen Elvis blijft bestaan” peilt Thomas Vanderveken aan de hand van beeldfragmenten naar de passies van een centrale gast. “Het wordt een show zonder scenario die live wordt uitgezonden. We gaan voor authenticiteit en als er iets fout loopt, dan is dat maar zo. Ik hoop dat we op die manier tot een ‘echter’ gesprek gaan komen”, zegt Vanderveken. Hij ontvangt onder meer Bogdan Vanden Berghe van 11.11.11, tv-figuur Luk Alloo, auteur Stefan Brijs en regisseur Marc Didden.

De nieuwe talkshow past perfect in de koers die Canvas vaart. “We brengen eigentijdse en eigenwijze programma’s met veel karakter, gebaseerd op een ‘actuageraamte’ en daar stappen we niet van af. Canvas blijft zoals het is, ondanks de veranderingen in het medialandschap van het voorbije jaar, en we willen die unieke positie consolideren in het volgende seizoen”, zegt netmanager Mark Coenen.

Canvas blijft daarom trouw aan vaste waarden als Terzake, Reyers Laat, Villa Politica en Extra Time en breit ook een vervolg aan programma’s als Belpop, Een Laatste Groet, Hoera Cultuur! en De Canvasconnectie. Daarnaast wordt ook ingezet op nieuwe programmareeksen met soms verrassende gezichten. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content