Canadese prijzen voor “Wat Als?” en “Quiz Me Quick”

De Vlaamse televisieprogramma’s “Wat Als?” en “Quiz Me Quick” zijn in de prijzen gevallen op het World Media Festival in het Canadese Banff. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

“Wat Als?” wint de prijs voor de beste komedie, “Quiz Me Quick” is de beste sitcom. Het sketchprogramma “Wat als?” kaapte vorig jaar de Comedy Award weg in Banff en werd ook dit jaar bekroond tot beste komedie.

“Wat Als?” is een productie van Tim Van Aelst(Shelter), met in de hoofdrollen onder meer Bruno Vanden Broecke, Koen De Graeve en Charlotte Vandermeersch. Het sketchprogramma moest het in de competitie opnemen tegen “Loslopend Wild”, een andere Vlaamse productie, en tegen twee Canadese producties.

“Quiz Me Quick”, de reeks over een groepje fervente quizzers, kreeg op het festival de “Rockie Award” voor beste sitcom en haalde het van sitcoms uit Canada, Groot-Brittannië en de VS. “Quiz Me Quick”, naar een scenario van Bart De Pauw, werd eerder al geselecteerd voor het Parijse festival Séries Mania.

Ook “Picknick met taart”, een geanimeerd kinderverhaal en een Nederlands-Belgisch-Spaanse coproductie, was genomineerd, maar greep naast de prijs voor het beste crossmediaal filmproject in het interactieve luik van het festival.

Het Banff World Media Festival is een internationaal media-evenement in Banff, Alberta. Bekende namen als John Cleese en Ricky Gervais vielen er al in de prijzen. Naast de competitie zijn er ook vele rondetafelgesprekken, briefings en meetings voor professionals uit de mediasector. (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content