Brugge decor voor Britse historische BBC-serie

© thinkstock

Brugge vormt het decor van een Britse historische BBC-dramaserie over de koninklijke families tijdens het einde de vijftiende eeuw. Voor Brugge is dit niet alleen een prestigieuze, maar ook een financiële opsteker

Brugge vormt het decor van een Britse historische BBC-dramaserie over de koninklijke families tijdens het einde de vijftiende eeuw. Tussen 3 september en 25 maart 2013 strijkt de filmploeg neer om de serie in te blikken.

Voor Brugge is dit niet alleen een prestigieuze, maar ook een financiële opsteker. Vanaf september zal een ploeg van 65 medewerkers, onder wie een vijftigtal Belgen, in 125 draaidagen een tiendelige dramaserie filmen over het Engeland in de vijftiende eeuw. Het verhaal belicht de twisten tussen het huis van de Yorks en Lancasters over een periode van 19 jaar vanaf het huwelijk van Edward IV met Elisabeth Woodville.

Drie hoofdrollen in de serie, die de titel “The White Queen” krijgt, zijn weggelegd voor Belgen, net zoals alle figurantenrollen. Wie deze eer toekomt werd nog niet bekend gemaakt. In totaal worden 12 van de 125 draaidagen in de Brugse straten gefilmd. Het straatbeeld van Brugge wordt herschapen naar het beeld van
vijftiende eeuw.

Burgemeester Patrick Moenaert is tevreden. “Van bij de eerste gesprekken voelde ik dat dit een kans was voor Brugge om gaststad te worden voor een interessant filmproject dat de stad ook economisch ten goede komt.” Brugge becijferde dat er een budget van ruim 50.000 euro per week gespendeerd zal worden.

Vijf jaar geleden was Brugge al eens het decor van een grote productie, de film “In Bruges”. “Nu nog hopen dat de nieuwe serie, zoals ‘In Bruges’, de Angelsaksische kijker nieuwsgierig maakt naar onze stad”, besluit Moenaert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content