Bruce Springsteen maakt acteerdebuut in ‘Lilyhammer’

© Reuters

Naar alle waarschijnlijkheid gaat muzikant Bruce Springsteen zijn acteerdebuut maken in de Noorse serie ‘Lilyhammer’, waarin collega ‘E Street Band’-gitarist Steven Van Zandt de hoofdrol speelt.

Naast muziek houdt Bruce Springsteen zich ook met andere creatieve zaken bezig. Zo brengt hij binnenkort een eerste graphic novel uit, maar de muzikant zou ook zijn debuut maken op de televisie in de Noorse serie ‘Lilyhammer’. Dat schrijft althans de Amerikaanse entertainmentwebsite ‘Deadline Hollywood’.

‘Lilyhammer’ is een komische serie over een Amerikaanse mafioso (gespeeld door Van Zandt, die ook al meespeelde in ‘The Sopranos’) die na een getuigenverklaring voor de FBI onder bescherming een nieuw leven probeert op te bouwen als Giovanni Henriksen in een Noors dorpje. Daar opent hij een nachtclub. De opnames van de serie vinden plaats in New York en Noorwegen. Bruce Springsteen zou een rol krijgen als gastacteur.

Eigenlijk is het niet echt het acteerdebuut van Bruce Springsteen. Zo had hij ook al een rol in de film ‘High Fidelity’ van John Cusack uit 2000. Maar in deze film kreeg hij een rol als…zichzelf. Voor ‘Lilyhammer’ mag hij in de huid kruipen van een fictief personage. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content