‘Breaking Bad’ krijgt een spin-off

© DR

De kogel is door de kerk: er komt weldegelijk een spin-off rond het personage Saul Goodman uit de serie ‘Breaking Bad’. Dat heeft AMC bevestigd.

De kogel is door de kerk: er komt wel degelijk een spin-off rond het personage Saul Goodman uit de serie ‘Breaking Bad’. Dat heeft AMC bevestigd. Nu de reeks maar twee afleveringen meer te gaan heeft (in de VS), is dat goed nieuws voor Breaking Bad diehards.
Bedenker Vince Gilligan speelde al langer met het idee om een vervolg te breien aan de reeks rond de drugsdealende kankerpatiënt Walter White. ‘We zijn er momenteel nog niet aan bezig, maar ik heb er wel al gesproken over een mogelijke spin-off met Bob Odenkirk’, zei hij tijdens een interview met de filmnieuwssite Indiewire in 2012. Nu is het nieuws dus geofficialiseerd.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Better Call Saul! De hoofdrol in de prequel gaat naar Bob Odenkirk, de aimabele maar louche advocaat Saul Goodman die voor het eerst opdook in het tweede seizoen van Breaking Bad. Hij werd daarin door hoofdrolspeler Walter White gevraagd een bevriend drugsdealer uit de handen van de DEA te redden, en voegde meteen een komische noot toe aan de serie. Vooral de televisiespots waarin de strafpleiter klanten lokt met de slogan ‘Better Call Saul’ werden populair. Een schot in de roos, want de slogan wordt meteen ook de titel van de spin-off. Het verhaal zal zich afspelen in de jaren voordat Goodman White ontmoet. Meer info is voorlopig niet bekend. Of de spin-off even goed zal zijn als de reeks? Wait and see. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content