Bill Cosby wordt niet vervolgd voor seksuele agressie

© Reuters

Acteur Bill Cosby zal niet worden vervolgd wegens seksuele agressie jegens een vrouw in 1974 in de Playboy Mansion omdat de feiten verjaard zijn.

Acteur Bill Cosby zal niet worden vervolgd wegens seksuele agressie jegens een vrouw in 1974 in de Playboy Mansion. Dat heeft de procureur in Los Angeles laten weten. De klacht zal niet worden onderzocht aangezien de feiten zijn verjaard, luidde het.

De 77-jarige Amerikaanse acteur en komiek werd er door een vrouw, Judy Huth, van beschuldigd, haar in 1974 toen ze nog maar 15 jaar oud was tot seksuele handelingen gedwongen te hebben.

Nadien verweten ook nog een twintigtal andere vrouwen Cosby openlijk seksueel misbruik. Verscheidene onder hen vertelden in interviews dat Cosby hen met pillen verdoofde en dan seksueel aanrandde. De feiten zouden deels tot meer dan 40 jaar geleden zijn gebeurd.

Cosby blijft ontkennen. Volgens het gerecht lag de verjaringstermijn in 1974 bij wet vast op drie jaar en is het daarom nu niet meer mogelijk om Cosby nog voor deze eventuele feiten te vervolgen.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content