Bill Cosby reageert op beschuldigingen van seksueel misbruik

© Reuters

De 77-jarige Amerikaanse acteur en komiek Bill Cosby heeft voor het eerst sinds de nieuwe beschuldigingen van seksueel misbruik het stilzwijgen doorbroken.

In een verder weinigzeggende reactie aan het blad Florida Today, deed hij die beschuldigingen af als louter “insinuaties”.

“Ik weet dat mensen het beu zijn dat ik niets zeg, maar men moet niet antwoorden op insinuaties. Mensen moeten de feiten checken”, zo verklaarde hij in een kort interview dat plaatsvond vlak voor een optreden in de Amerikaanse stad Melbourne (Florida). Bij de start van het optreden kreeg Cosby overigens een staande ovatie van het publiek, aldus nog Florida Today.

Ook Martin Singer, de advocaat van Cosby, heeft intussen op de aantijgingen gereageerd. “De nieuwe en nooit eerder gehoorde beweringen van vrouwen die de voorbije weken naar voren zijn getreden met ongefundeerde en fantasierijke verhalen over dingen die zich volgens hen 30, 40 of zelfs 50 jaar geleden hebben voorgedaan, zijn de absurditeit voorbij”, zo verklaarde hij aan NBC News. “Het is volkomen onlogisch dat zo veel mensen die vonden dat ze misbruikt werden, al die jaren niets hebben gezegd, niets hebben gedaan, en niet naar de ordediensten zijn gestapt.”

Als gevolg van de beschuldigingen van seksueel misbruik hebben Netflix en NBC al programma’s van de vroegere ster van The Bill Cosby Show (1984-1992) uitgesteld of geschrapt. Ook verschillende van zijn optredens werden door Amerikaanse theaterzalen geannuleerd.

(Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content