Bill Cosby krijgt staande ovatie na eerste liveshow sinds beschuldigingen van verkrachting

© Reuters

Tijdens het eerste optreden van Bill Cosby sinds november kreeg de komiek een staande ovatie. Naast fans waren er ook betogers aanwezig op de locatie van de show in Canada.

Bill Cosby bedankte de aanwezigen in Ontario om hem ‘de kans te geven om opnieuw humor in hun levens toe te laten.’ Ook liet hij optekenen dat hij een ‘fantastische avond’ had. Enkele fans reageerden dat Cosby voor hen ‘onschuldig was tot er bewijzen worden geleverd,’ en dat ze het ongeloofwaardig vonden dat de vrouwen jaren gewacht zouden hebben om naar voren te komen met de beschuldigingen.

Protest

Maar er waren ook demonstranten die niet opgezet waren met zijn liveshow. Buiten aan de zaal waarin het optreden doorging, protesteerden ze met plakkaten met slogans zoals ‘verkrachting is geen grap’. Ook verhinderden ze de toegang tot ze door security gevraagd werden om aan de kant te gaan.

De 77-jarige acteur treedt nog op in de Budweiser Gardens in Ontario en in het Hamilton Place Theatre in Hamilton. Tien data van zijn Noord-Amerikaanse tour werden gecanceld. Ook wordt hij geweerd op enkele televisiezenders omwille van de aantijgingen van seksueel geweld. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content