Bill Cosby aangeklaagd wegens seksueel misbruik

© Reuters

Bill Cosby is aangeklaagd door een vrouw die beweert dat hij haar 40 jaar geleden in de Playboy Mansion seksueel heeft misbruikt. Ze was toen 15 jaar oud.

Een Californische vrouw heeft Bill Cosby (77) aangeklaagd wegens seksueel misbruik. Amerikaaanse media hebben dinsdagavond bericht dat de 55-jarige Judy Huth de procedure bij een rechtbank in Los Angeles inleidde.

De vrouw beschuldigt Cosby ervan dat hij haar 40 jaar geleden in een slaapkamer in Playboy Mansion in Los Angeles misbruikte. Ze was toen 15 jaar oud en erg getraumatiseerd door het gebeuren. Ondertussen zijn er luidens mediaberichten twintig vrouwen die Cosby openlijk zware verwijten maakten. Verscheidene onder hen vertelden in interviews dat Cosby hen met pillen verdoofde en dan seksueel aanrandde. De feiten gebeurden deels tot meer dan 40 jaar geleden. Cosby ontkent ze ten stelligste bij monde van zijn advocaat.

Cosby werd op het einde van de jaren 1960 bekend. Zijn grootste succes was de “Bill Cosby Show”. De tv-serie liep van 1984 tot 1992 en behoort tot de meest succesvolle producties van de jongste decennia. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content