Ben Segers ontvangt Ups & Downs-prijs

© VMMA

Acteur Ben Segers krijgt de derde Ups & Downs-prijs overhandigd van collega Maaike Cafmeyer, meter van de gelijknamige organisatie voor mensen met een bipolaire stoornis, chronische depressie en hun omgeving.

De overhandiging gebeurt tijdens de 8e studiedag van de organisatie in het Vlaams-Brabants Provinciehuis. Voor de organisatie verdient Segers de prijs voor “de wijze waarop hij in de voorbije jaren op een open en taboedoorbrekende manier gecommuniceerd heeft over het leven met een bipolaire stoornis”. De prijs die Segers krijgt, is een schilderij van August De Puysseleir. Eerdere laureaten zijn politicus Guy Vanhengel en theatermaker Dirk Tanghe en zijn zoon en documentairemaker Sjoerd.

In 2012 sprak Segers in ‘De Morgen’ nog over zijn bipolaire stoornis, waarvan hij een aantal jaar geleden het bestaan ontdekte. “Sindsdien merk ik ook dat ik daar heel fel mee bezig ben. Dat ik mij afvroeg hoe ik daarmee moet omgaan. Afijn, het is in mijn geval allemaal heel leefbaar, maar soms zijn er dus ook heftige periodes.”

Eerder dit jaar getuigde Segers ook in “Reyers Laat”, naar aanleiding van de zelfmoord van de schoonbroer van de Antwerpse schepen Philip Heylens en diens vriendin. Zij waren allebei manisch-depressief.

We kennen Ben Segers onder meer van zijn rol in ‘Safety First’ en ‘Wat Als?’. Binnenkort is hij te zien in ‘De Biker Boys’. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content