Belgische Vlamo stoomt Zuid-Afrikaanse dansers klaar

© Vlamo

Het Belgische Vlamo stoomt Zuid-Afrikaanse muzikanten en dansers klaar voor de ceremonie van het WK Voetbal.

Al drie jaar lang werkt de Vlaamse amateurmuziekorganisatie (Vlamo) met de steun van de Vlaamse Gemeenschap samen met de Zuid-Afrikaanse Field Band Foundation.

Die organisatie van muziekkorpsen, die een mix van muziek en show brengt, treedt op tijdens de slotceremonie van het WK Voetbal 2010.

Field Band Foundation biedt aan jongeren uit achtergestelde wijken de kans om via muziek en dans de levenskwaliteit in hun buurt te verhogen en zo een betere toekomst te krijgen. Naast muziek en dans leren ze bij Field Bands ook sociale vaardigheden.

Academie

Momenteel zijn er 38 Field Bands. Samen tellen ze ongeveer 4000 jongeren uit 114 townships. Ongeveer 40% van de jongeren die deelnemen, komen op het rechte pad terecht en gaan een hoopvolle toekomst tegemoet.

Dit schooljaar heeft de Field Band Foundation de Field Band Academy in Durban opgericht. Jongeren uit economisch en sociaal achtergestelde buurten in Zuid-Afrika krijgen hier een basisopleiding. Het diploma is officieel erkend en dus een grote hulp voor de jongeren.

Zelfvertrouwen

Naast cursussen bij de Field Band Foundation neemt Vlamo ook een deel van het lessenpakket in de academie voor zijn rekening. Elk semester zullen enkele Vlamo-deskundigen een week naar de academie trekken.

“Wat we te zien krijgen tijdens de slotceremonie van het WK blijft voorlopig strikt geheim. Maar één ding is zeker: de deelname betekent een boost voor het zelfvertrouwen van de jongeren”, besluit Vlamo-deskundige Bart Tienpont.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content