Belgische televisiezenders werken samen om troonswisseling in beeld te brengen

© Thinkstock

Op 21 juli trekken VRT en VTM alle registers open om de troonswisseling goed in beeld te brengen, zo blijkt uit hun voorgestelde plannen.

Op 21 juli trekken VRT en VTM alle registers open om de troonswisseling goed in beeld te brengen, zo blijkt uit hun voorgestelde plannen.

Zowel op één als op VTM start de uitzending al om 8 uur ’s ochtends. Opvallend is ook dat de zenders zullen samenwerken. Zo delen ze een set aan het Warandepark en worden de livebeelden die VRT en RTBF capteren, ook gebruikt door VTM en RTL. “Dit is een historische dag voor alle media,” zei Luc Rademakers, algemeen hoofdredacteur van de VRT Nieuwsdienst.

Troonswisseling op één

Nieuwsanker Martine Tanghe start zondag om 8.00 uur met de presentatie op één, gevolgd door Jan Becaus om 16 uur en Hanne Decoutere. Tussendoor is er na de balkongroet van het nieuwe vorstenpaar om 13.00 uur een journaal, dat gepresenteerd zal worden door Wim Devilder. Om 14.30 volgt vervolgens de documentaire ‘Filip van België. Een prins op zoek naar zichzelf’.

Ook de radiozenders van de openbare omroep hebben aandacht voor de troonswisseling, afgewisseld met veel aandacht voor de sport. Dit omdat op dezelfde dag de slotrit zal plaatsvinden van de Ronde van Frankrijk, er Belgische kampioenschappen in atletiek en mountainbike plaatsvinden én de supercup voetbal.

Troonswisseling op VTM

Bij de Vlaamse Mediamaatschappij gidst Dany Verstraeten de kijker door de dag, samen met politici en koningskenners. Cathérine Moerkere ontvangt op een set aan het Koninklijk Paleis mensen die de nieuwe koning goed kennen. Ook schakelt deze zender reporters ter plaatse in om de gebeurtenissen op de voet te volgen.

Ook Knack.be zal u de gebeurtenissen op de voet kunnen volgen. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content