Belgen besteden veel geld aan ‘Video On Demand’

De Belgische consumenten hebben in 2011 bijna 60 miljoen euro besteed aan Video On Demand (VOD), het downloaden of bekijken van films en tv-series via laptop, tablet of digitale televisie.

De Belgische consumenten hebben in 2011 bijna 60 miljoen euro besteed aan Video On Demand (VOD), het downloaden of bekijken van films en tv-series via laptop, tablet of digitale
televisie. Daarmee is VOD goed voor 23 procent van de Belgische videomarkt. In 2005, de start van VOD in België, was dat nog maar 1 pct. Dat blijkt uit cijfers van BEA Video.

De Belg kiest bij voorkeur nog altijd voor dvd’s en blu-ray voor het bekijken van films en tv-series. Toch zit VOD steeds meer in de lift. Vorig jaar besteedde een Belgisch gezin met een televisie jaarlijks gemiddeld 12,70 euro voor het downloaden of online bekijken van films en series. Dat is 2,5 keer meer dan het Europese gemiddelde (4,92 euro).

België komt daarmee op de tweede plaats na het Verenigd Koninkrijk (13,47 euro) en net vóór Frankrijk (12,56 euro). Voor VOD via digitale televisie is België koploper in Europa (12,43 euro) en doen we het zelfs beter dan de Verenigde Staten (11,66 euro).

In 2011 besteedden de Belgische consumenten voor 259,8 miljoen euro aan het kopen, huren, downloaden en streamen van films en televisieries. De huur en verkoop van fysieke dragers daalde met 11,1 pct. BEA Video vertegenwoordigt de producenten en distributeurs van video en is lid van de koepelfederatie BEA, die meer dan 50 bedrijven actief in de productie en distributie van games, interactieve software, muziek en video verenigt. Samen vertegenwoordigen de leden van BEA bijna 90 pct van de Belgische entertainmentindustrie. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content