BBC-reeks ‘The Missing’ met Titus De Voogdt en Emilie Dequenne in première in Groot-Brittannië

© New Pictures, Company Pictures with All3Media International

Op dinsdagavond gaat de gloednieuwe achtdelige dramaserie ‘The Missing’ in première op BBC One. De reeks is erg Belgisch getint. Naast enkele Belgische acteurs, de steun van Belgische coproducenten en taxshelter, is ook de titelsong van Belgische makelij.

Het verhaal gaat van start in 2006 wanneer het zoontje van het Britse koppel Tony en Emily Hugues, rollen voor James Nesbitt en Frances O’Connor, spoorloos verdwijnt tijdens een familievakantie in Frankrijk. Ze komen in een mediastorm terecht en weten niet meer wie ze moeten vertrouwen. Acht jaar later, is het huwelijk van het koppel op de klippen gelopen én weigert Tony om de zoektocht naar zoontje Oliver op te geven.

Titus De Voogdt en Emilie Dequenne kregen ook twee belangrijke rollen toebedeeld, daarnaast zijn ook onder meer Johan Leysen, Hilde Heijnen en Lotte Heijtenis te zien in The Missing. Niet alleen voor de schermen kon het team rekenen op Belgische steun, ook achter de schermen kleurde het team Belgisch.

Deze nieuwe serie is een productie voor de BBC van New Pictures en Company Pictures, in samenwerking met Two Brothers Pictures en Playground. Belgische coproducenten zijn Eurydice Gysel en Koen Mortier voor Czar TV, de VRT en BNP Paribas Fortis Film Finance dat instond voor een deel van de financiering via de Belgische Tax Shelter.

Amatorski tekende voor de titelsong en betekent dus het Belgische kersje op deze taart. De eerste aflevering van The Missing wordt op 28 oktober uitgezonden op BBC One om 22u onze tijd. De serie is daarna wekelijks dinsdagavond op BBC One te zien. Bij ons brengt Eén de reeks in het voorjaar van 2015 op antenne. (AB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content