Bart Simpson lacht met Republikeinen

In een recente aflevering van The Simpsons halen de makers inspiratie bij de verkiezingsnederlaag van de Republikeinen: ‘I will not concede the election till Karl Rove gives me permission’ schrijft Bart Simpson tijdens zijn strafsessie.

Dat Bart Simpson tijdens de begingeneriek van ‘The Simpsons’ op het klasbord zijn dagelijkse straf uitschrijft is geen nieuws. Dat hij dat af en toe doet met een vette knipoog naar de actualiteit, al evenmin. Dat hij daarbij de spot drijft met een politiek adviseur van de Republikeinen, net na een verkiezingsnederlaag, is eerder opmerkelijk.

In de recentste aflevering rond de avonturen van de populaire gele familie uit Springfield kribbelde de zoon van Homer en Marge het klasbord vol met de zin ‘I will not concede the election till Karl Rove gives me permission’, ofte: ‘Ik zal mij niet gewonnen geven bij de verkiezingen tot ik toestemming heb van Karl Rove.’

Daarmee viseert hij Karl Rove, de Republikeinse spindoctor tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen die bleef geloven in winst van presidentskandidaat Mitt Romney, ondanks dat alle cijfers in het voordeel van Obama speelden. Zelfs toen Obama de staat Ohio inpalmde en daarmee duidelijk was dat hij zijn ambtstermijn zou verlengen, werd dat door Rove betwist, wat overigens tot ergernis bij de journalisten in de studio leidde.

Voor de makers van ‘The Simpsons’ ideaal voer om mee uit te pakken in de tv-serie. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content