Bart Schols wordt nieuwsanker voor Het Journaal Laat

Bart Schols wordt vanaf september halftijds journaalanker. Hij zal de presentatie van ‘Het journaal laat’ combineren met zijn huidige presentatieopdracht voor ‘Vandaag’ op Radio 1.

Bart Schols wordt in het najaar het nieuwe gezicht in het team van nieuwsankers van de openbare omroep. Vanaf september gaat hij halftijds aan de slag als presentator van Het Journaal, waar hij eerder al te zien was als anker voor het sportnieuws.

Schols gaat zijn nieuwe job combineren met zijn huidige presentatieopdracht voor het programma ‘Vandaag’ op Radio 1. ‘Ik ben ongelofelijk blij en dankbaar dat de nieuwsdienst me dit vertrouwen geeft’, zegt hij. ‘En ook wel wat nerveus, omdat de collega’s de lat intussen hoog gelegd hebben.’

De huidige VRT-ankerploeg bestaat uit Martine Tanghe, Wim De Vilder, Annelies Van Herck, Goedele Wachters en Hanne Decoutere.

‘Het afgelopen seizoen heeft Bart op Radio 1 in het programma ‘Vandaag’ ook zijn eigen stempel kunnen drukken door zijn journalistieke aanpak en door de manier waarop hij het medium beheerst’, zegt Luc Rademakers, algemeen hoofdredacteur VRT Nieuws. ‘Hij was voor ons dan ook een logische keuze.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content