Bart Cannaerts verlaat Woestijnvis om met Tom Lenaerts Panenka op te richten

Bart Cannaerts © BELGA

Bart Cannaerts verlaat Woestijnvis om aan de slag te gaan bij Panenka, het nieuwe productiehuis dat Tom Lenaerts opricht na zijn vertrek bij Woestijnvis.

Bart Cannaerts zal samen met Tom Lenaerts aan de wieg staan van Panenka. Beide televisiefiguren verlaten hiervoor Woestijnvis en springen in het diepe. Een lanceringsdatum moet nog vastgepind worden en ook een kantoor voor Panenka is nog niet gevonden. Welke collega’s er samen met Lenaerts en Cannaerts in het verhaal van Panenka zullen stappen, is eveneens nog onbekend.

Avonturiers

“Maar dat is precies wat me aantrekt in dit verhaal”, vertelt Bart Cannaerts aan Het Laatste Nieuws. “Het gevoel er van bij het begin bij te zijn vind ik heel leuk.” Dit is niet het eerste avontuur in het televisielandschap voor Cannaerts. Hij was er immers bij toen het productiehuis Shelter in het leven werd geroepen en werkte mee aan succesformules ‘Benidorm Bastards’ en ‘Wat Als?’.

Na Shelter werd Cannaerts binnengehaald bij Woestijnvis als presentator van ‘De Pappenheimers’. Hoewel de kijkcijfers niet denderend waren, vond de komiek het heel leuk om deze quiz te presenteren. ‘Ik vond ‘De Pappenheimers’ heel leuk om te doen. Ik had er ook graag nog een seizoen bijgedaan, maar toen kwam Tom er plots tussen fietsen. Zijn project sprak me aan en dus heb ik mijn buikgevoel gevolgd,’ aldus Cannaerts.

‘Broodjes halen’

Cannaerts voelt zich alleszins niet te beroerd om zich te ontpoppen als manusje-van-alles.”Programma’s bedenken, research doen en ’s middags om broodjes gaan, het hoort er in een klein productiehuisje allemaal bij,” licht hij toe. Hoewel we hem vooral kennen als komiek en bedenker van komische programma’s, hoeft dat niet te betekenen dat Panenka zich zal focussen op comedy. “Bij Shelter hebben we ons van bij het begin toegelegd op comedy, dat is deze keer niet het geval. Alles kan, zo lang wij het maar leuk vinden om te doen,” luidt het voorlopige besluit. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content