Band van de Dag #95: Cherry Glazerr

© Jordan Millington

Clementine Creevy, Sean Redman en Hannah Uribe, drie tieners uit Californië, maken onder de noemer Cherry Glazerr muziek die dream pop met punk rock in de mixer gooit. Verfrissend, gedurfd en op de rand van hun doorbraak.

Clementine Creevy, frontvrouw van Cherry Glazerr uit L.A., geeft heel wat oudere en meer ervaren artiesten het nakijken. Onder de naam Clembutt begon ze in 2012 liedjes te verspreiden via Soundcloud die, ondanks haar amateuristische aanpak en jonge leeftijd, erg goed onthaald werden. Samen met drumster Hannah en bassist Sean richtte ze vervolgens de band Cherry Glazerr op die al snel internationale aandacht kreeg en invloedrijke fans vergaarde.

Leentjebuur

De naam van hun band stalen de muzikale tieners van Chery Glaser, een lokale radiopresentatrice die een ochtendprogramma presenteert voor KCRW, het Amerikaanse radiostation dat uitzendt vanop de campus van Santa Monica in Californië. Ze vonden de naam van de radiostem goed in de mond liggen en aangezien ze vrijwel iedere ochtend naar het programma van Glaser luisteren, beslisten ze om leentjebuur te spelen. Glaser zelf kon er wel om lachen en nodigde de drie bandleden uit in haar studio voor een interview. Daar vertelden Clem, Hannah en Sean vooral over hun toekomstdromen en de moeilijke evenwichtsoefening tussen studeren voor hun examens op de middelbare school en optreden met hun band.

‘Als ik geen druk schema had, zou ik waarschijnlijk veel te veel naar Keeping Up With The Kardashians’ kijken,’ vertelt Clem schertsend in een interview met Urban Outfitters, de hipsterketen die de coole tienerband natuurlijk meteen in hun outfits wilde hijsen en een platform geven via hun website.

De band verzamelde intussen al heel wat fans, waaronder hun grote muzikale voorbeeld Tashaki Miyaki, Tavi Gevinson van Rookie Magazine en modeontwerper Hedi Slimane. Deze laatste zette de muziek van Cherry Glazerr in als soundtrack van een modeshow en gebruikte het ultieme tienermeisjesnummer ‘Teenage Girl’ als achtergrondmuziek van de voorjaarscampagne’14 van het modelabel Saint Laurent.

Innovatieve potpourri

De band kreeg een platencontract bij Burger Records nog voor ze een volledig album konden voorleggen of op een podium hadden gestaan en bracht onder de veilige vleugels van het platenlabel het album ‘Haxel Princess’ uit. De plaat valt niet onder één noemer te vatten, maar bevat sporen van punk, garage rock, dream pop, shoegaze en riot grrrl. Hoewel het een allegaartje van verschillende genres is, klinken de nummers erg verfrissend.

De teksten, die neergepend worden door Clem, verhalen over het dagdagelijkse leven van tieners en zijn aandoenlijk, feministisch, hilarisch, speels, agressief en heerlijk alledaags. Zo vertelt Clem over broodjes met kaas, de woede die soms gepaard gaat met het maandelijkse lijden van een vrouw en hoe oneerlijk het is dat jonge meisjes gekleineerd worden als ze hun dromen najagen. Zowel in interviews als in haar teksten benadrukt Clementine dat ze niet bekritiseerd wil worden op basis van haar leeftijd of sekse, maar puur omwille van haar muziek.

Die boodschap werd goed ontvangen door het gerenommeerde festival South by Southwest (SXSW) in Austin waar Cherry Glazerr in maart mocht optreden. Met deze gedrevenheid, jeugdig enthousiasme en steun van bekende namen, ziet het ernaar uit dat de jonge band snel zal opgepikt worden door internationale fans. Maar geef hen even de tijd om een middelbaar diploma op zak te steken. (LP)

White’s Not My Color This Evening

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Campagnevideo Saint Laurent lente/zomer ’14

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content