Band van de Dag #86: Other Lives

Other Lives klinkt de meeste folk- en indiefanaten ongetwijfeld bekend in de oren. De Amerikaanse band bracht in 2012 nog een EP (‘Mind The Gap’) uit en hun laatste album dateert van 2011. Hoog tijd dus voor wat nieuw materiaal, want als er één ding is dat deze vijf Amerikanen kunnen, dan is het wel topplaten maken.

Ze zeggen zelf hun tijd te nemen als het gaat om het maken van een album. De mannen van Other Lives forceren niks en werken zo lang als het nodig is om tot perfectie te komen. De wereld moet het dan ook toegeven: ‘Tamer Animals’, hun meest recente plaat, is een pareltje. Veertien maanden hebben ze eraan gesleuteld, maar het was het waard.

In 2004 richtte frontman Jesse Tabish (zang, piano, gitaar) samen met huidige bandleden Jenny Hsu (cello) en Colby Owens (drums) de band Kunek op. Later veranderde die naam naar Other Lives en vervolledigden Josh Onstott (bas, orgel) en Jonathon Mooney (viool, gitaar, piano) de band. In 2009 volgde hun debuutalbum ‘Other Lives’. Enkele singles en een vinyl plaat volgden snel en album nummer twee, ‘Tamer Animals’ verscheen in 2011. Anno 2014 is het nog steeds uitkijken naar #3.

Bon Iver en Radiohead

In België zijn de Amerikanen geen onbekenden meer. In 2011 stonden ze tussen de line-up van Pukkelpop. Het fatale noodweer zorgde er echter voor dat het concert op 18 augustus niet kon doorgaan. Fans moesten niet lang wachten want het jaar nadien traden ze op in een uitverkochte Botanique in Brussel. Internationaal ging hun talent ook niet onopgemerkt voorbij. Toppers als Bon Iver en Radiohead werkten immers maar al te graag met Other Lives samen.

Van ruige punk naar dromerige indie

Jesse Tabish verbaast door te vertellen dat hij vroeger in een punkband zat en – rebels als hij was – zijn pianolessen nooit afmaakte. Op zijn achttiende begon hij er dan toch maar weer aan. Nu maakt hij muziek die zelfs niet in de verste verte lijkt op punk. Nog maar eens een bewijs van hoe de zanger, gitarist en pianist van alle markten thuis is.

Geen punk dus, wel dromerige indie-folk die een mens op 5 minuten tijd van overspannen naar een toestand van complete rust kan krijgen. De instrumenten, en dat zijn er wel wat, hangen perfect samen en er had geen betere stem dan die van Jesse Tabish kunnen zijn om de melodieën te omsluiten. Other Lives trekt zich daarenboven geen sikkepit aan van de traditionele populaire muziek. Het is dus wachten op een nieuwe worp van deze folkband uit Oklahoma. Leg in afwachting alvast een van hun vorige nummers op om de kalmte te bewaren. (KVW)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content