Band van de Dag #17: Kyla La Grange

Kyla La Grange, een 27-jarige witch uit Watford, brengt melodramatische indiepop die de luisteraar bij het nekvel grijpt. De Britse zangvogel werkt inmiddels al aan haar tweede album. Hoog tijd dus om ook in België een hoopje fans te vergaren.

Kyla La Grange werd geboren uit een Zimbabwaanse vader en Zuid-Afrikaanse moeder, maar groeide op in het Engelse Watford. Om te ontsnappen aan de ietwat saaie omgeving, ging Kyla filosofie studeren aan de universiteit van Cambridge.

Nadenken over de dingen des levens resulteert maar al te vaak in een grimmig wereldbeeld en een hoop opeengestapelde emoties. De perfecte voedingsbodem voor een cd vol melancholische liedjes over hartzeer en hopeloosheid dus. Deze filosofische gedachtestromen resulteerden in de melodramatische aderlating ‘Ashes’ (2012), het debuutalbum van de Britse singer-songwriter.

‘Ik wil dat nummers aanvoelen als een golf die je meesleurt en op het strand uitspuwt. Ik hou ervan te baden in die epische smart en er helemaal in op te gaan,’ aldus La Grange over haar semi-occulte muziek.

Kyla La Grange valt met deze instelling te categoriseren naast PJ Harvey, Cat Power, Lana Del Rey, Stevie Nicks, Laura Marling, en – onvermijdelijk als het gaat om melodramatische vrouwenstemmen – Florence Welch.

Haar moeder is een grote fan van opera en als kind luisterde Kyla herhaaldelijk naar Die Zauberflöte van Mozart, wat een grote indruk op haar naliet. Tegenwoordig danst ze op de feministische electroclash van Le Tigre en zwijmelt de singer-songwriter weg bij Maybe Not van Cat Power. Allemaal invloeden die we in haar eigen muziek zien terugkeren.

Met haar single Cut Your Teeth lijkt Kyla een nieuwe weg te zijn ingeslagen. Ze brengt nog steeds liedjes voor de getormenteerde ziel, maar verpakt ze in een meer upbeat tempo. Een bijhorend regenboogkapsel doet vermoeden dat ook de rest van haar nieuwe album deze vorm zal aannemen. Vrolijke heksendeuntjes met teksten over pijn en andere perikelen: laat maar komen! (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content