Band van de Dag #114: Naomi Pilgrim

Een Zweedse moeder en een reggaemuzikant uit Barbados als vader, de 29-jarige Naomi Pilgrim beschikt over de perfecte genenmengeling om het te maken als popzangeres.

Een Zweedse moeder en een reggaemuzikant uit Barbados als vader, de 29-jarige Naomi Pilgrim beschikt over de perfecte genenmengeling om het te maken als popzangeres.

Voor Pilgrim is de binnenkant van de opnamestudio een vertrouwd gezicht sinds haar veertiende, maar dromen van een solocarrière begon ze pas in het spoor van landgenote Lykke Li, bij we ze lang in het achtergrondkoortje zong: ‘Lykke is het schoolvoorbeeld van een oprechte, professionele artieste’, vertelt Pilgrim via Skype. ‘Ze gelooft in alles wat ze doet. Constant in de nabijheid zijn van zo’n gemotiveerd iemand geeft je op den duur zelf vleugels.’

Vorig jaar werd Pilgrim opgepikt door Cosmos Music, een onafhankelijke speler in Scandinavië. ‘Een groep warme, lokale mensen die goed weten wat ze doen’, aldus Naomi. Eind 2013 debuteerde ze met de single No Gun, voorloper van de afgelopen februari uitgebrachte titelloze ep.

De wiegende cadans en de frivole steeldrumsamples in No Gun bewijzen dat het Caraïbische bloed van Pilgrim kruipt waar het niet gaan kan. Hedendaagse r&b, warmbloedige ritmes, en heldere popproductie, haar muziek is een even aantrekkelijke melange als Naomi zelf.

Op 19 mei verschijnt het gloednieuwe House of Dreams, de eerste single (een meeslepende halve trage, verplicht voer voor de middagradio) die ook buiten Zweden officieel gereleaset wordt, via Best Fit Recordings. ‘De song gaat over mezelf en hoe ik op dit moment mijn droom beleef. Het zijn gouden tijden, ik voel me alsof ik op een schatkist dans.’

Is ze nu een perfecte kruising tussen de Zweedse Robyn en de bekendste Barbados-babe, Rihanna, of niet? ‘Dat zou mooi zijn’, antwoordt Pilgrim lachend, ‘vooral in termen van succes en bevestiging. Ik was nog een klein meisje met een grote afro toen Robyn haar eerste album uitbracht – in Zweden kun je bijna niet anders dan door haar beïnvloed te zijn.’ Toch schuift Naomi liever deze drie namen naar voren: Solange, Frank Ocean en Miguel. ‘Ze hebben de r&b opnieuw funky gemaakt, ik hou van hun speelse energie en muzikaliteit. Daar ben ik ook naar op zoek. Ik heet tenslotte Pilgrim.’ (JB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content