Bakermat van The Simpsons ligt in Oregon

Vijfentwintig jaar hadden de liefhebbers van The Simpsons er het raden naar, nu is het uitgekomen: Springfield, de bakermat van de gele televisiefamilie ligt in de Amerikaanse staat Oregon.

De schepper van de cultreeks, Matt Groening, maakte in een interview met het Amerikaanse magazine Smithsonian bekend wat in al die jaren was uitgeroeid tot een regelrechte cultus: “Springfield is naar Springfield, Oregon, genoemd”, zo bevestigde de 58-jarige striptekenaar. Hijzelf was door de naamgeving door de Amerikaanse televisieshow “Father Knows Best” geïnspireerd, dat zich eveneens in een Springfield afspeelde.

De gelijknamige plaats bevindt zich in het westen van Oregon. Groening zelf groeide op in de stad Portland in dezelfde staat. Groening heeft de kijkers al die jaren bewust geen staatsnaam gegeven, “om hun pret niet te bederven”. Zo kon iedereen zichzelf inbeelden dat het over de plaats, waar Homer en Marge Simpson met hun kinderen wonen, om hun eigen Springfield ging. “Als ze dachten dat het Springfield, Ohio, of Springfield, Massachusetts, of Springfield eender waar was, heb ik telkens ja gezegd”.

De naam Springfield geldt in de Verenigde Staten als een van de vaakst voorkomende stadsnamen. Springfield heeft het niet steeds gemakkelijk gehad met Homer en zijn familie. In de 500ste aflevering van The Simpsons, die eind februari op de Amerikaanse televisie werd uitgezonden, keerde de stad zich tegen haar beroemdste inwoners en besliste hen eruit te gooien. In de jubileumuitgave werd de gele familie verdreven, maar ze keerde terug. The Simpsons zijn gewoon thuis in Springfield, Oregon. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content