Back To The Future wordt musical

Back To The Future, de komische sciencefictionfilm uit 1985, krijgt een musicalversie. Regisseur Robert Zemeckis, co-schrijver Bob Gale en producer Colin Ingram werken samen aan de show die in 2015 zal doorgaan in het Londense West End.

Back To The Future, de komische sciencefictionfilm uit 1985, krijgt een musicalversie. Regisseur Robert Zemeckis, co-schrijver Bob Gale en producer Colin Ingram werken samen aan de show die in 2015 zal doorgaan in het Londense West End. Jamie Lloyd (The Pride, Passion) zal de directie voor zich nemen. Voor de musical werken ze samen met filmproductiemaatschappij Amblin (die de originele film produceerde) en Universal Stage Productions (Wicked, Billy Elliot). De muziek wordt geschreven door Alan Silvestri, die ook voor de soundtrack van de film zorgde. Glen Ballard, die al een Grammy op zak heeft voor het nummer “Believe” in The Polar Express, zal de songteksten mee bedenken.

Bob Gale is enthousiast over de nieuwe adaptatie, dertig jaar na de release van de klassieker. “Het is een project waar ik en Zemeckis al bijna tien jaar mee bezig zijn. We zijn verheugd dat we eindelijk een creatief team gevonden hebben dat trouw blijft aan de spirit van de film, zonder er een slaafse remake van te willen maken. Het wordt een prachtige aanvulling voor de trilogie.”

“De musical zal fris en entertainend worden en gebruik maken van alle geweldige dingen die je tegenwoordig op een podium kan doen. We kunnen geen betere manier bedenken om de dertigste verjaardag van de film te vieren”, aldus een gemotiveerde Gale.

Back To The Future gaat over tiener Marty McFly, die met de hulp van de tijdmachine (een blitse Delorean) van uitvinder Doc Brown doorheen de tijd reist. De film werd een groot succes. In totaal bracht hij wereldwijd 381 miljoen dollar op. (PS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content