Amerikaanse televisiepresentator David Letterman kondigt pensioen aan

© Reuters

De 66-jarige Amerikaanse televisiepresentator David Letterman gaat in 2015 met pensioen. Dat heeft hij donderdag aangekondigd tijdens de opname van een uitzending die later op de avond wordt uitgezonden, meldt CBSNews via twitter.

Niemand presenteerde langer een late night show dan Letterman. Hij presenteerde op 30 augustus 1993 voor het eerst de “Late Show” op CBS. Voordien, tussen 1982 en 1993, leidde hij “Late Night” op NBC. Zijn loopbaan ging van start in 1978. Door de jaren heen presenteerde hij zowat 6.000 avondlijke uitzendingen. Hij sleepte zes Emmy’s voor de Late Show en vijf voor Late Night in de wacht. In totaal werd hij 108 keer genomineerd.

Tijdens de opname van de uitzending kondigde Letterman aan dat hij met pensioen ging. Hij vertelde te hebben gebeld met CBS-baas Leslie Moonves om hem het nieuws over te maken. “Het was geweld, u was geweldig, de zender was geweldig, maar ik ga met pensioen”, luidde het. Jay Leno, die andere legende van de Amerikaanse televisie, nam in februari afscheid van de populaire “The Tonight Show” op NBC, die hij 22 jaar lang presenteerde. Hij werd opgevolgd door de veel jongere

Jimmy Fallon.

President Barack Obama liet via Twitter weten dat er ‘meer dan tien redenen zijn waarom David Letterman zal worden gemist’. (Belga/LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content