‘American Horror Story’ en ‘Game of Thrones’ strijden om Emmy Awards

© Facebook

De dramareeksen ‘American Horror Story’ en ‘Game of Thrones’ maken dit jaar de meeste kans om een Emmy Award te winnen. De eerste reeks sleepte maar liefst zeventien nominaties in de wacht, de tweede wist er zestien te verzamelen.

De dramareeksen ‘American Horror Story’ en ‘Game of Thrones’ maken dit jaar de meeste kans om een Emmy Award te winnen. De eerste reeks sleepte maar liefst zeventien nominaties in de wacht, de tweede wist er zestien te verzamelen. Ook Vlaming Dirk Brossé is genomineerd in de categorie ‘beste muziek’ voor de soundtrack van de mini-serie ‘Parade’s End’, een co-productie van de BBC, HBO en de VRT. De Oscars van het kleine scherm worden uitgereikt op 22 september in Los Angeles.

Opmerkelijk aan deze editie is dat de webserie ‘House of Cards’ genomineerd is voor de belangrijkste categorie, namelijk ‘beste dramaserie’. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Emmy Awards dat een webserie, uitzonden door het online tv- en filmkanaal Netflix, nominaties – in dit geval negen- in de wacht sleept. Andere categorieën waarin de reeks met Kevin Spacey en Robin Wright kans maakt, zijn ‘beste acteur’ en ‘beste actrice’.

In de strijd om de Emmy voor ‘beste dramareeks’ heeft ‘House of Cards’ stevige concurrentie van de Britse reeks ‘Downton Abbey’, ‘Game of Thrones’, ‘Breaking Bad’, ‘Homeland’ en ‘Mad Men.’

Grote winnaar van vorig jaar was ‘Homeland’ en is dit jaar genomineerd in elf categorieën. In de comedy-categorie gaan de meeste nominaties naar ’30 Rock’. Comedywinnaar van vorig jaar ‘Modern Family’ is goed voor twaalf nominaties. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content