Amazon gaat topseries van HBO streamen

Media- en internetgigant Amazon heeft een deal gesloten met HBO om topseries als Boardwalk Empire, The Sopranos, The Wire en Girls te streamen. Het wil zo de concurrentie aangaan met Netflix.

Amazon gaat binnenkort topseries van HBO streamen. De media- en internetgigant heeft daarover een akkoord bereikt met de Amerikaanse betaalzender HBO. Met het aanbod van reeksen als The Wire, The Sopranos, Girls, Boardwalk Empire, The Newsroom, Veep en True Blood wil Amazon de strijd om de kijker aangaan met de grote streamingdienst Netflix, die films en series aanbiedt voor een vast maandelijks bedrag.

De deal is een nieuwe mijlpaal in de evolutie van entertainment via het traditionale televisietoestel met kabelverbinding naar het uitgebreide (en onbeperkte) aanbod van programma’s en films via het internet.

Via de zogenaamde Amazon Prime Instant Video kunnen binnenkort de populaire series uit de HBO-catalogus gestreamd worden op computer, tablet en/of smartphone, en dat voor een jaarlijks bedrag. Het middeleeuws epos en kijkcijferkanon Game Of Thrones is (voorlopig) niet in de deal betrokken. Een HBO-app voor Fire TV – ook een product van Amazon – moet het op termijn mogelijk maken om de series ook op een tv-scherm in hoge resolutie te bekijken.

De streamingdienst van Amazon zal enkel operatief zijn in de VS. Over een mogelijke uitbreiding naar Europa is voorlopig geen sprake. Netflix is wel al actief in Europa, onder meer in Nederland. De geruchten dat de dienst ook in België van start zou gaan werden vooralsnog ontkend. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content