‘Als ik naast Wim zit, ontstaan de ideeën vanzelf.’

© Danny Willems

Kostuumontwerper en scenograaf Isabelle Lhoas over haar jarenlange samenwerking met Wim Vandekeybus.

Isabelle Lhaos (1966) is al sinds 1989 de ‘stilistische rechterhand’ van Wim Vandekeybus. ‘We voelen en vullen elkaar intuïtief aan. We houden beide van het collectieve en de adrenaline. Als ik naast hem zit en naar de repetities kijk, dan ontstaan de ideeën vanzelf.’

Voor Booty Looting – een stuk over wat echt is en wat vals – sleepte ze dekens aan. Want de creatie start met een ‘remake’ van een performance waarin de in dekens gehulde Joseph Beuys ‘speelt’ met een coyote. Maar ook Lhoas’ fascinatie voor Romy Schneider speelde een rol. ‘Normaal gezien schets ik, nu verzamelde ik pittige foto’s van scènes of personen die spelen met authenticiteit en valsheid. Zoals Romy Schneider. Haar leven leek een romantisch sprookje maar was een tragedie’.

Vandekeybus werkt vaak met mannelijke dansers waardoor Lhoas’ kostuums vaak uit ‘mannelijke’ (lees: sobere) materialen en kleuren bestaan. Sober maar allerminst betekenisloos. Hun stem ligt in hun vorm.

Smaakmaker:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(E.V.S.)

Booty Looting (Ultima Vez) – Tot april 2013 op reis door Vlaanderen en Frankrijk – www.ultimavez.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content