‘Allo allo’-acteur Sam Kelly is overleden

De Britse acteur Sam Kelly, bekend als kapitein Hans Geering in de BBC-reeks ‘Allo allo’, is op 70-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte.

De Britse acteur Sam Kelly is zaterdag overleden in een ziekenhuis waar hij verbleef voor de behandeling van een slepende ziekte, zo liet zijn agent weten. Kelly was 70 jaar.

Bij ons was hij vooral bekend voor zijn rol in ‘Allo allo’, een van de succesvolste Britse komedies ooit. Daarin vertolkte hij de rol van kapitein Hans Geering, tussen 1982 en 1987. Daarnaast speelde hij ook mee in sitcoms als ‘Porridge’, ‘Barbara’, ‘Barbara and On the Up’, ‘EastEnders’, ‘Doctor Who’ en andere producties. Kelly was ook succesvol op de planken.

‘De acteur laat geen familie na, maar wel veel vrienden die hij als zijn familie zag’, zo reageerde zijn agent. ‘Zijn dood is een groot verlies voor hen en het acteervak.’

‘Hij was een fantastische acteur. Een van de grappigste mensen waarmee ik heb samengewerkt’, tweette collega-acteur Phil Davis. ‘Hij was een mooi persoon, grappig ook en zó getalenteerd’, liet Colin Baker (Doctor Who) via het sociale medium weten. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content