‘Alfred Jodocus Kwak inspireert me nog altijd’

Lies Van Loock over haar inspiratiebronnen én toekomstplannen als ‘illustrator van theaterstuken’

‘Tijdens mijn kindertijd tekende ik alle schoolboeken vol en verslond ik stripverhalen en tekenfilms. Kuifje en Alfred Jodocus Kwak inspireren me nog altijd’, verklapt Lies Van Loock (1989).

Ze voltooit momenteel de opleiding illustratieve vormgeving en wil zowel boeken als theaterstukken ‘illustreren’. Zoals Tropoi van figurentheater Froe Froe. Het stuk is geïnspireerd op Herman Kraussers Melodieën, een boek over de magiër Castiglio die de kracht van muziek onderzoekt. Haar schetsen tonen het stuk als beeldverhaal en zijn een hulp bij de verhaalstructuur.

‘Ik houd van de spontaniteit en levendigheid van potloodtekeningen maar daag mezelf graag uit. Vandaar: een collage – geïnspireerd op de kruisweg van Jezus – waarin ik de poppen verwerkte. Het toeval speelt een grotere rol tijdens het maken van een collage (door de beelden die je vindt) wat het werkproces spannender maakt.’

Filmpje over de try-out van Tropoi:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(E.V.S.)

Meer info: www.froefroe.be

Vanaf 19 januari tot september op reis door Vlaanderen en Nederland

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content