Affiche van theaterdebuut Jan Eelen bevat eigen ‘jeugdtrauma’

De affiche van ‘God van de Slachting’ -het theaterdebuut van Jan Eelen- wordt gesierd door een foto uit Eelens jeugd waar een merkwaardige anekdote aan vasthangt.

Deze week leest u in Focus Knack alles over Jan Eelens debuut als theaterregisseur. Op de affiche van ‘God van de Slachting’ staat een jeugdfoto van Eelen waarop de regisseur van o.a. ‘Het Eiland’ en ‘Van Vlees en Bloed’ te zien is met zijn broer Bert. Terwijl Eelen vrolijk lacht op de foto ziet zijn broer -met blauw oog en pruillip- er minder goedlachs uit.

Verenigde Staten

De foto stamt uit de tijd dat Eelen met zijn familie in de Verenigde Staten woonde. Tussen 1976 en 1979 -van zijn zesde tot zijn negende- ging de regisseur naar school in Philadelphia omdat zijn vader er les gaf aan de plaatselijke universiteit. Eelen herinnert zich zijn verblijf in de VS als een zalige tijd met bijna alleen maar goede herinneringen. Een negatieve gebeurtenis zal de regisseur nooit vergeten.

Golfen

Eelen: “We gingen met de familie golfen in de tuin en ik legde aan om met mijn club tegen de golfbal te slaan. Mijn broer Bert vond dat het balletje niet goed lag en hij besloot om het te verplaatsen. Op hetzelfde moment sloeg ik met mijn golfstok, recht tegen het oog van mijn broer aan.”

“We zijn toen naar het ziekenhuis gegaan waar Bert werd opgelapt. De volgende dag droeg mijn moeder ons op om de kleren van de dag voordien opnieuw aan te doen en te poseren voor een foto. We hebben die foto al die jaren bijgehouden en ik vond het wel gepast om het te gebruiken voor de affiche van mijn debuut als theaterregisseur”, aldus Eelen.

Fin de carrière

Eelens golfcarrière bleef beperkt tot die eenmalige escapade in zijn achtertuin. Hij raakte sindsdien geen golfclub meer aan en hij is niet van plan om daar in de nabije toekomst verandering in te brengen.

‘God van de Slachting’ is van 14 maart tot 12 juni te zien in verschillende theaterzalen in Vlaanderen en Brussel. Meer info op ntgent.be (BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content