Adil El Arbi en Bilall Fallah aan de slag bij Woestijnvis

© Kaat Pype

Het beloftevolle Belgisch-Marokkaanse duo Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn de nieuwste aanwinsten van productiehuis Woestijnvis. Wat hun takenpakket inhoudt, is voorlopig onbekend. El Arbi vindt het alvast ‘een ongelofelijk cool bedrijf’.

Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan aan de slag bij Woestijnvis. Dat meldt Het Laatste Nieuws en De Morgen. Voor het productiehuis is het na Kenji Minogue-zangeres Sarah Vandeursen al de tweede aanwinst uit de recente De Slimste Mens editie-editie waarin El Arbi het schopte tot grote winnaar. Ook Lukas Lelie, winnaar van de Comedy Cup, werd eerder gestrikt.

Het contract is nog niet in kannen en kruiken, ‘maar het is wel degelijk de bedoeling dat Adil en Bilall voor ons komen werken’, zegt Sam De Graeve, creatief directeur van Woestijnvis.

Fallah is de vaste kompaan van Adil El Arbi. Samen blikten ze de Brusselse thriller Image in. Een nieuwe prent van de twee regisseurs, getiteld Black, staat in de steigers.

Wat ze voor Woestijnvis gaan doen, is voorlopig niet bekendgemaakt. Het zal hen andere projecten alleszins niet in de weg staan, want ze zullen niet exclusief verbonden zijn aan Woestijnvis. ‘Stel dat de VRT ons ook vraagt om een serie te maken, dan denk ik wel dat daar mogelijkheden voor moeten zijn.’ Het gaat dus hard voor het Belgisch-Marokkaanse duo. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content