Actrice Tilda Swinton slaapt in glazen kooi

Oscarwinnares Tilda Swinton heeft een nieuwe rol te pakken. Als een modern Doornroosje lag ze ongeveer zeven uur te ronken in een glazen kist in het Museum of Modern Art in New York.

Swintons performance maakt deel uit van de installatie ‘The Maybe’, een werk van kunstenares Cornelia Parker. Bezoekers van het Museum of Modern Art waren verrast de Britse actrice slapend aan te treffen. Haar medewerking werd dan ook niet aangekondigd. Ze zal nog zes keer achter glas te zien zijn, op willekeurige data en op verschillende plaatsen in het museum.

Op foto’s is te zien hoe de actrice in een rustige slaap verzonken lijkt. De dunne matras lijkt ons echter niet echt comfortabel, en ook de jeansbroek en het hemd zouden wij inruilen voor een comfortabele pyjama. De enige items die mee de glazen kooi ingaan, zijn een kan water en een bril. Het is niet de eerste keer dat Swinton een dutje doet in naam van de kunst. In 1995 was ze te zien in de Serpentine Gallery in Londen en een jaar later in het Museo Barracco in Rome.

In 2008 won de actrice een Oscar voor haar rol in de thriller ‘Michael Clayton’. Daarnaast was ze ook te zien in ‘The Chronicles of Narnia’ en ‘Moonrise Kingdom’. Onlangs werd ze het nieuwe gezicht van het Franse modehuis Chanel en deed ze mee in de nieuwe videoclip van David Bowie, ‘The Stars (Are Out Tonight)’. (CS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content