Acteur Walter ‘Pico’ Michiels geinterneerd?

Op de correctionele rechtbank in Leuven is voor voormalig acteur Walter Michiels, Pico Coppens uit FC De Kampioenen, bij verstek de internering gevorderd. Voor zijn vriendin werd acht maanden cel gevraagd.

Op de correctionele rechtbank in Leuven is voor voormalig acteur Walter Michiels, Pico Coppens uit FC De Kampioenen, bij verstek de internering gevorderd. Voor zijn vriendin werd acht maanden cel gevraagd. Tussen 19 maart en 18 april 2012 vlogen ze elkaar thuis meermaals in de haren.

Michiels (49) had een hoogoplopende ruzie met zijn partner Sabine M.(46) in de lente van 2012. Hierbij zou hij op haar rug geslagen hebben met een bezemsteel, en haar met de haren uit de zetel hebben getrokken. Daarna zou hij haar in het gezicht geslagen hebben tot haar vals gebit loskwam. Zij verdedigde zich door de voormalige acteur te bedreigen met een broodmes, en ze zou hem ook hebben toegeschreeuwd dat ze hem kapot ging maken als hij haar nog eens aanraakte. Nadien bleek dat de vrouw twee van haar ribben had gebroken.

Het openbaar ministerie vroeg eerder twee celstraffen van vier maanden met uitstel. Nu was het openbaar ministerie van mening dat de veertiger tijdens het onderzoek amper in staat was om een deftig gesprek te voeren met zijn psychiater.

“Uit een psychologisch verslag blijkt dat hij verminderd ontoerekeningsvatbaar is. Van een psychiatrisch verslag was geen sprak, daarom vraag ik zijn internering. Voor zijn vriendin vorder ik acht maanden cel. Ze heeft een alcoholprobleem en ik wou vragen of ze behandeld wou worden, nu ze hierop gezien haar verstek geen antwoord kan geven, vraag ik voor haar een celstraf”, was het openbaar ministerie van mening. De uitspraak volgt op 12 november. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content