Acteur Simon Ward overleden

© Getty Images

De Britse acteur Simon Ward is overleden na een slepende ziekte. Hij was vooral bekend van zijn rol in twee tv-series van de BBC: Ward speelde bisschop Gardiner in de tv-reeks ‘The Tudors’ en Sir Monty in ‘Jugde John Deed’.

De Britse acteur Simon Ward (70) is overleden na een slepende ziekte. Simon Ward speelde onder meer de rollen van bisschop Gardiner in de tv-reeks ‘The Tudors’ en Sir Monty Everard in ‘Jugde John Deed’.
In de jaren voor zijn televisie- en filmcarrière speelde Simon Ward in het theater. Hij sloot zich op zijn dertien jaar aan bij het Nationale Jeugdtheater van Groot-Brittannië. Zijn hoofdrol in ‘Loot’ (1967) betekende de doorbraak voor Ward op het grote én kleine scherm. In 1972 vertolkte de acteur de rol van Winston Chruchill in “Young Winston”. Een jaar later speelde hij de hertog van Buckingham in ‘The Three Musketeers’. De meeste van zijn filmrollen dateren uit de jaren zeventig.

Simon Ward was vooral bekend van zijn rol in Britse tv-series als bisschop Gardiner in ‘The Tudors’ en als Sir Monty Everard in ‘Judge John Deed’.

De laatste jaren van zijn leven raakte Ward opnieuw gefascineerd door het theater. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content