Achttiende editie Theater Aan Zee breekt nu al records

Met 144 producties, waarvan negen premières, breekt het tiendaags kunstenfestival Theater Aan Zee nu al records. TAZ vindt dit jaar plaats van 31 juli tot en met 9 augustus in Oostende.

Met 144 producties, waarvan negen premières, breekt het tiendaags kunstenfestival Theater Aan Zee (TAZ) nu al records. Dat bleek uit de programmavoorstelling in gaststad Oostende. TAZ vindt dit jaar plaats van 31 juli tot en met 9 augustus. Nooit eerder kon TAZ zo’n gevuld programma presenteren.

Het recordcijfer is mede te danken aan de centrale gast Ontroerend Goed. Deze Gentse theaterperformancegroep stelt een eigenzinnig theater- en muziekprogramma voor, naast het programma van de TAZ-programmatoren.

Er is opnieuw ruimte voor theater, muziek, literatuur en film. Bij de theaterproducties is het uitkijken naar “Wijven”, de nieuwe voorstelling van Ontroerend Goed, die het festival opent. Ook op muzikaal vlak valt er heel wat te beleven. De centrale gast zorgde onder meer voor een samenwerking tussen Madensuyu en postcoreband Amen Ra. The Broken Circle Bluegrass Band concerteert op 1 en 2 augustus.

Jan Paternoster van Black Box Revelation schreef de soundtrack voor de theatervoorstelling “OMG”, nog een productie die in Oostende in première gaat. Paternoster brengt ook een solo-optreden.

Op literatuurvlak springt onder meer Tom Lanoye in het oog met de bloemlezing “Niemands Land/Overkant”, waarmee de auteur de Eerste Wereldoorlog herdenkt. En in het segment film wordt er opnieuw samengewerkt met Filmfestival Oostende, dat acht kortfilms selecteerde van jonge cineasten.

Daarnaast zijn er nog tal van activiteiten voor kinderen, workshops en andere speciale voorstellingen op 52 verschillende locaties in de stad en de haven. De ticketverkoop voor de tiendaagse start op 16 juni. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content