Acht VRT-producties, waaronder ‘The Spiral’, genomineerd voor Prix Europa-trofeeën

Acht producties van de VRT zijn genomineerd voor een trofee van Prix Europa, het jaarlijkse Europese festival voor radio, televisie en nieuwe media. Ook de tv-reeks ‘The Spiral’ dat zondag 9 september van start gaat, heeft een nominatie op zak.

Acht producties van de VRT zijn genomineerd voor een trofee van Prix Europa, het jaarlijkse Europese festival voor radio, televisie en nieuwe media. De wedstrijd staat open voor omroepen en productiemaatschappijen. Op vrijdag 26 oktober worden de prijzen uitgereikt, meldt de openbare omroep donderdag in een persbericht.

De genomineerde producties vallen onder diverse categorieën. Zo is de internationale coproductie “The Spiral” genomineerd in de categorie Televisiefictie. De krimireeks, waaraan de VRT participeert, start zondag op Eén. In de categorie Current Affairs maakt de Panorama-reportage “Als het geen leven wordt”, over de moeilijke keuzes van mensen die zwanger zijn van een gehandicapt kind, kans op een trofee.

“Triq Slama Mohamed. Reis in vrede”, een Canvas-documentaire, is dan weer genomineerd in de categorie TV Iris voor programma’s rond etnische diversiteit. Het Ketnet-programma “Mijn kunst is top!” kreeg een nominatie in de categorie TV Innovatie. De vernieuwde website van Ketnet zelf maakt ook kans op een trofee in de categorie Online.

Ook radio-producties worden beloond op het Europese festival. In de categorie Radio Innovatie is namelijk de Radio 1-reeks “Kleur in E-Mineur” genomineerd, het humoristische Radio 2-programma “BRT 2, de Bond voor Radio Terroristen” in de categorie Radio Fictie en de Klara-reeks “Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk” in de categorie Radio Muziek.

De Prix Europa krijgt de steun van onder meer de Raad van Europa, het Europees Parlement, de European Cultural Foundation en de European Broadcasting Union. Dit jaar werden 640 producties door 270 Europese omroepen uit 38 landen ingezonden. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content