Els Van Steenberghe

Abke Haring wint Theo d’Or voor rol in ‘Hamlet vs Hamlet’

Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

Abke Haring won gisterenavond tijdens het Gala van het Nederlands theater de Theo d’Or – prijs voor beste vrouwelijke dragende rol – voor haar rol van Hamlet in ‘Hamlet vs Hamlet’ in regie van Guy Cassiers door Toneelhuis en Toneelgroep Amsterdam.

Abke Haring won gisterenavond tijdens het Gala van het Nederlands Theater terecht de Theo d’Or – prijs voor beste vrouwelijke dragende rol – voor haar rol van Hamlet in ‘Hamlet vs Hamlet’ in regie van Guy Cassiers door Toneelhuis en Toneelgroep Amsterdam.

De jury: ‘In Hamlet vs Hamlet is Abke Haring de gedroomde androgyne, adolescente Hamlet, ontroerend en overtuigend in haar fantastische beheersing van deze poëtische Shakespeare/Lanoye, gepaard aan de haar kenmerkende krachtige lichaamstaal. Achter dat bescheiden voorkomen schuilt één van de grote talenten van haar generatie.’

Verder won Jacob Derwig de Louis d’Or 2014 (prijs voor beste mannelijke dragende rol), voor zijn rol in Who’s Afraid of Virginia Woolf? in regie van Erik Whien door Toneelschuur Producties.

Kirsten Mulder wint de Colombina 2014 (prijs voor de beste vrouwelijke bijdragende rol), voor haar rol in diezelfde Who’s Afraid of Virginia Woolf? in regie van Erik Whien door Toneelschuur Producties. En Martijn Nieuwerf wint de Arlecchino 2014 (prijs voor de beste mannelijke bijdragende rol), voor zijn rol in Caligula in regie van Thibaud Delpeut door De Utrechtse Spelen.

Ook het Gentse Kopergietery viel in de prijzen en kreeg voor De geschiedenis van de wereld (aan de hand van banaliteiten)de Gouden Krekel 2014 voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie.

(E.V.S.)

Meer info: http://www.tf.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content