2022 wordt een Toots Thielemans Jubileumjaar

Vandaag, op 29 april 2021, zou muzikant Toots Thielemans 99 jaar geworden zijn. Een bijzondere dag die zijn vrouw Huguette Thielemans en visit.brussels niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Ze kondigen aan dat 2022 een Toots Thielemans jubileumjaar zal worden in het teken van zijn 100ste verjaardag.

Voor het Toots Thielemans Jubileumjaar slaat zijn vrouw Huguette de handen in elkaar met de Private Stichting Toots Thielemans – beheerder van het artistieke erfgoed, the Legacy of Toots Thielemans vzw en visit.brussels. De virtuoze jazzmuzikant die de Marollen, Brussel en België op de wereldkaart zetten krijgt doorheen 2022 heel wat evenementen die zijn carrière zullen eren. De eerste evenementen zijn al gekend. Op 22 april 2022 opent in het KBR Museum (Koninklijke Bibliotheek van België) in samenwerking met het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) de tijdelijke tentoonstelling ‘Toots 100, The Sound of a Belgian Legend’.

De tentoonstelling laat de bezoekers horen en beleven hoe Toots echt klonk aan de hand van een rijke verzameling van geluidsopnames, foto’s, tekeningen, partituren, handschriften, verrassende objecten en natuurlijk instrumenten. Het laatste weekend van april 2022 staat ook volledig in het teken van Toots’ 100ste verjaardag. In Bozar vindt op 29 april een uniek concert plaats met nationale en internationale gasten ondersteund door een orkest. Het wordt een ongelooflijke reis doorheen het muzikale leven van Toots. Alle info over het jubileumjaar en de aanmeldingsprocedure voor een evenement rond Toots Thielemans is terug te vinden op www.toots100.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content