10 Vlaamse (co-)producties op internationale Cartoon Forum

Cartoonforum © .

Acht Vlaamse en twee met Vlaanderen gecoproduceerde animatiereeksen worden dit jaar voorgesteld tijdens Cartoon Forum, een Europese productie- en financieringsplatform voor televisieprojecten in ontwikkeling. Het evenement vindt plaats in Toulouse van 23 tot 26 september en brengt zo’n 850 deelnemers uit 30 landen samen.

In totaal werden goed 80 internationale televisieprojecten geselecteerd om deel te nemen aan Cartoon Forum, meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Elk van deze animatieprojecten in ontwikkeling wordt er aan de hand van een 30 minuten durende pitchingsessie voorgesteld aan de aanwezige professionals. Deelnemende producenten kunnen op die manier coproducenten, aankopers, distributeurs en financiers vinden.

Vijf animatieprojecten hebben hun weg gevonden naar het pre-school luik van Cartoon Forum. Animatiestudio Walking The Dog stelt er “Vos & Haas” voor, afgeleid van de gelijknamige boeken van Sylvia Vanden Heede geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. Walking The Dog is als Vlaamse coproducent ook betrokken bij “Huggleboo”, een Nederlandse productie van BosBros en Submarine. “Joe de Eskimo” is geproduceerd door De Hofleveranciers, in coproductie met Beast Animation en het Franse Moving Puppets. “Otto’s Wondere Wereld” is een productie van het Gentse Creative Conspiracy naar een concept van studio Eugene & Louise. Ook “De Babbelboom” werd geselecteerd binnen de categorie pre-school. Het programma is een productie van Fabrique Fantastique.

Eyeworks België werkt met “Droedels” aan een komische avonturenreeks voor de doelgroep zes- tot achtjarigen. Daarnaast maakt ook “Roger Flambé” (animated actor), een productie van Thuristar, zijn opwachting in Toulouse. “The Baron” is een Belgisch-Duitse coproductie van Potemkino, Camera Says No en Wonder World.

Beast Animation stelt ook het tienerprogramma “Sex, say what?” voor in Toulouse. Walking The Dog duikt ook opnieuw op, als Vlaamse coproducent van “Vitello”. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content