10 tips voor een geslaagde krokusvakantie voor de thuisblijvers

Daenerys Targaryen - Game of Thrones © GF
Stefaan Werbrouck
Stefaan Werbrouck Ex-hoofdredacteur van Knack Focus en tv-freak

Terwijl uw vrienden een been breken op een skipiste of roodverbrand pijn lijden langs een zwembad geniet u thuis echt van de krokusvakantie met deze 10 originele tips voor de thuisblijvers.

Al uw vrienden zijn vertrokken op vakantie naar de zon of naar de sneeuw en u zelf blijft thuis? Geen nood. Knack Focus geeft u 10 originele tips voor een geslaagde krokusvakantie.

1. Game of Thrones 1-3
DVD en BLURAY

In afwachting van de start van seizoen 4 begin april kunnen neofieten zich met de nieuwe verzamelbox 30 uur lang onderdompelen in de wereld van Game of Thrones, het fantasy-epos gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin. Brutaal geweld! Bandeloze seks! Lange, diepzinnige gesprekken! Draken!
En hadden we al seks gezegd?

2 en 3. Michaël Borremans & Bill Viola
EXPO

In eigen land is de retrospectieve rond Michaël Borremans in Bozar een must, bij onze buren is de grote Bill Viola-tentoonstelling in Le Grand Palais in Parijs (vanaf 5/3) absoluut niet te versmaden. De Amerikaanse grootmeester van de video maakt al heel lang installaties die al net zo majestueus als mysterieus zijn. Dood, leven en wederopstanding worden op Bijbelse wijze uit de doeken gegaan, barok en bomvol drama.

4. Missie
PODIUM

De monoloog van Bruno Van den Broecke waarmee hij de theatergeschiedenisboeken haalt. Hij speelt een witte pater op zo’n ontroerende én plezante manier dat de voorstelling sinds 2007 elk seizoen hernomen wordt. Voor wie niets minder wil dan een lach, een traan én twee uur genieten van een van onze beste acteurs.

5. Les Revenants
TV

Uit op dvd. Abonnees van Rio bij Telenet kunnen de volledige serie à la carte bekijken, in het menu onder De Keuze van Knack Focus.
Tv uit Frankrijk heeft geen al te beste naam, maar laat dat er u niet van weerhouden om deze briljante psychologische thrillerserie tot u te nemen, over een klein bergdorpje waar het leven door elkaar wordt geschud als enkele overledenen weer opduiken – precies even oud als toen ze stierven.

6. Arrested Development 1-4
TV

Volledig à la carte te bekijken voor de abonnees van Rio bij Telenet, via De Keuze van Knack Focus. De grappigste en slimste komische serie van het afgelopen decennium, die na enkele jaren afwezigheid een comeback maakte met een vierde seizoen dat zo mogelijk nog absurder en complexer was dan alles wat eraan voorafging.

7. 12 Years a Slave
FILM
De beste en belangrijkste film van voorjaar 2014, Steve McQueens harde en ontroerende aanklacht tegen de slavernij, over een man die wordt ontvoerd en verkocht.

8. Jacques Tati-box
BLURAY

Nieuwe box met alle zes digitaal gerestaureerde film van de grootmeester van de Franse komedie, meesterwerken vol visuele gags die het hele gezin aan zullen spreken. Plus ook nog zeven korte films van Tati en een vracht bonusmateriaal.

9. Wild Beasts – Present Tense
POP

De vierde plaat van het Britse combo Wild Beasts, een album in de stijl van Talk Talk en The Blue Nile, van waarschijnlijk de beste groep die Engeland momenteel rijk is.

10. Donkey Kong Country: Tropical Freeze (Wii U)
GAME

Voer voor nostalgici maar ook perfect om samen met jongere broer/zus of de kinderen te spelen: de nieuwe Donkey Kong-game voor de Wii. En voor wie kan wachten tot het einde van de krokusvakantie is er ook nog South Park: The Stick Of Truth, het nieuwe spel gebaseerd op de bekende animatieserie dat uitkomt op 7 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content