10.000ste monument gefotografeerd voor Erf-goed.be

© Erf-goed.be

De website Erf-goed.be wil het onroerend erfgoed in Vlaanderen en Brussel documenteren en ontsluiten via internet.

Vijf jaar na zijn lancering telt de website Erf-goed.be zo’n 10.000 foto’s van beschermde monumenten in Vlaanderen en Brussel. De website wil het onroerend erfgoed in kaart brengen, documenteren en ontsluiten via internet. Iedereen mag zijn foto’s insturen.

Op de website kunnen bezoekers van elke gemeente een kaart met de locatie van de gefotografeerde monumenten en landschappen vinden. Daarnaast kan je ook zoeken op thema, zoals oorlogskerkhoven, watermolens of pastorieën.

De site ontstond op initiatief van Tijl Vereenooghe, die ook de man achter ArcheoNet.be is. Die website brengt dagelijks nieuws over archeologie en erfgoed in Vlaanderen. De voorbije vijf jaar stuurden zo’n 200 mensen al een foto voor Erf-goed.be in.

Om de vrijwilligers een duwtje in de rug te geven maakte Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois vandaag de 10.000ste foto voor de website. De pas gerestaureerde Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge was het monument van dienst. “Het Europese Jaar van het Vrijwilligerswerk vormt voor mij de ideale gelegenheid om initiatieven zoals deze website in de kijker te zetten”, stelt Bourgeois. (EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content