Zoon van Pablo Escobar wijst Netflix op “vele fouten en onjuistheden” in Narcos

© /

Hoewel Netflix nooit claimde dat Narcos een historisch accurate weergave van het leven van Pablo Escobar was, vond zijn zoon het nodig om alle fouten in de serie op te sporen en op Facebook te gooien.

Wanneer Netflix een show op je familie baseert, dan gaat een mens aan het bingen. Zo ook de zoon van Pablo Escobar, Sebastian Marroquin, die net het tweede seizoen van de hitserie Narcos achter de kiezen heeft. Dat seizoen brengt in feite de val van Escobar in beeld – een seizoen met maar liefst 28 fouten volgens Marroquin. De gekrenkte Colombiaan uitte zijn ongenoegen op zijn Facebookpagina in een bijzonder lange post waarin hij alle onjuistheden netjes opsomt.

“In de naam van mijn land en onze geschiedenis voel ik me verplicht om de serieuze fouten te onthullen in een serie die zichzelf voordoet als ‘de waarheid”, schrijft Marroquin. “Het is net allesbehalve de waarheid en het is een belediging voor ons hele land en veel slachtoffers en hun families.”

Enkele problemen die Marroquin heeft met de serie is dat de makers claimen dat zijn oom Carlos Henao een drugdealer was en dat zijn vader kolonel ‘Carrillo’ heeft vermoord. De meeste fouten waar de Colombiaan op wijst hebben te maken met zijn familie, maar enkele wijzen ook op onjuistheden in de beschrijving van de kartelindustrie in Colombia. Een volledige vertaling kan je hier vinden.

Netflix heeft nog niet gereageerd op deze post, maar waarom zou het. De TV-gigant steekt het niet onder stoelen of banken dat Narcos geïnspireerd is op Escobars leven, maar heeft nooit beweerd historisch accuraat te zijn. Aan het begin van iedere aflevering verschijnt dan ook deze waarschuwing:

Zoon van Pablo Escobar wijst Netflix op
© Netflix

(KS via The Daily Dot)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content