Wouter Vandenhaute verandert van functie, Woestijnvis lonkt weer naar de VRT

Wouter Vandenhaute volgt John Porter (links) op als voorzitter © belga

Wouter Vandenhaute stopt als CEO bij De Vijver Media en schuift door naar een meer strategische voorzittersrol. Het productiehuis Woestijnvis lost ook de band met de tv-zenders VIER en VIJF en lonkt weer naar de VRT.

Dat melden De Tijd en De Standaard.

De nieuwe rol voor Vandenhaute werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens een personeelsfeest van De Vijver Media, de holding boven het productiehuis Woestijnvis en de commerciële omroep SBS Belgium (VIER en VIJF). In de raad van bestuur volgt Wouter Vandenhaute Telenetbaas John Porter op als voorzitter.

Vandenhaute zegt zich voortaan in een “actief voorzitterschap” te willen concentreren op de “strategische uitbouw” van De Vijver Media. Vandenhaute wordt als CEO niet opgevolgd. De CEO’s van SBS en Woestijnvis rapporteren voortaan rechtstreeks aan de raad van bestuur. Zo moet er afstand komen tussen de zenders en het productiehuis. Op die manier hoopt Woestijnvis ook gemakkelijker voor andere opdrachtgevers te kunnen werken.

VRT

“Intussen is de relatie met de openbare omroep genormaliseerd en hopelijk is de tijd rijp voor een nieuwe samenwerking”, zegt Woestijnvis-CEO Erik Watté.

Nadat De Vijver Media zenders VIER en VIJF had gekocht, had de VRT de samenwerking met Woestijnvis stopgezet. De vraag is of de VRT de gecreëerde afstand tussen productiehuis en zenders voldoende vindt.

De timing is in elk geval volgens De Tijd goed gekozen: de Vlaamse regering zet de VRT onder druk om de eigen tv-producties terug te schroeven en meer programma’s te bestellen bij externe productiehuizen. Woestijnvis is een voor de hand liggende kandidaat. Het was jarenlang de hofleverancier van de VRT. En de huidige netmanager van Eén, Olivier Goris, was tot begin 2014 programmadirecteur bij Woestijnvis.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content