Wie is Vincent Valckx, het nieuwe gezicht in ‘Mag ik u kussen?’

Vincent Valckx (rechts) streed in zijn 'Mag ik u kussen?'-debuut tegen Tom Waes en Bart Cannaerts om een kus van Danira Boukhriss Terkessidis. © Facebook

Sinds drie weken draait het op donderdagavond weer volop rond de kunst van het verleiden op één. In ‘Mag ik u kussen?’ strijden drie bekende mannen om de lippen van één bekende vrouw. Al zit daar dit jaar ook een onbekend gezicht tussen. Wie is die bebaarde nieuwkomer?

Zijn debuut werd meteen gecensureerd in de radiospotjes van ‘Mag ik u kussen?’. Vincent Valckx had enkel wat DNA nodig van Danira Boukhriss Terkessidis en dat kon naar eigen zeggen ‘door gewoon te kussen. Maar als je dat te intiem zou vinden, dan kan het ook vaginaal.’ De VRT vond dat een beetje ongepast. Wat met de gezinnen die met hun kinderen in de auto zitten? ‘Het is grappig dat daar zo over wordt nagedacht’, lacht Vincent Valckx. ‘Wij schrijven gewoon moppen en dan zegt er blijkbaar ergens iemand: ‘Oei, nu komt er wel twee keer per uur het woord vaginaal op alle netten van de VRT. Moeten we dat niet aanpassen?’

Vincent Valckx, ‘ontdekt door Bart Peeters’. Hoe moeten we ons dat juist voorstellen?

VINCENT VALCKX: Ik zit nu bijna drie jaar bij het productiehuis deMENSEN en werk vooral mee aan studioshows. Om een lang verhaal kort te maken: ik mocht meewerken aan ‘Mag ik u kussen?’, een heel goed format om nieuwe mensen te testen op hun kunnen. Op de een of andere manier – ik weet zelf niet hoe dat juist gebeurd is – vonden zowel Bart als mijn bazen het een goed idee om mij daar eens voor te testen. Eerst deed ik een cafétest, daarbij gebeurt alles zoals in het programma. Ik heb daar gezeten voor Gaelle Garcia Diaz, een P-magazinemodel, en dat lukte heel goed. Ik heb toen zelfs gewonnen eigenlijk. (lacht)

Kussen met een model en in ‘Van Gils & gasten’ met Chris Lomme: wat vindt jouw vrouw daarvan?

VINCENT VALCKX: Mijn vrouw is mijn allergrootste fan. Ik weet dat als zij in de zaal zit, zij mijn trouwste supporter is. Ze hoopt dan echt dat ik win en de vrouw mag binnendoen. Daar heb ik dus zeker niet over te klagen.

Het is niet mijn plan om een vast schermgezicht te worden.

Bij Danira mocht het helaas niet baten.

VINCENT VALCKX: Ik vind dat absoluut niet erg. Ik ben al blij dat ik dit allemaal mag doen. Natuurlijk had ik graag gewonnen, maar ik ben ook redacteur voor het programma en wil vooral dat het een goede show is. Ik vind het belangrijker dat het publiek lacht als ik een grap maak, dan dat ik op het einde mag kussen. Al moet ik toegeven dat ik even sprakeloos was toen Danira zei dat ze die avond op mij het meest verliefd geworden was.

Je verschijnt in drie afleveringen dit jaar. Voor herhaling vatbaar?

VINCENT VALCKX: Ik wil zeker achter de schermen blijven werken, maar vind het wel heel plezant om te doen. Toch is het niet mijn plan om een vast schermgezicht te worden. Ik ben in de eerste plaats redacteur en dat verandert ook niet op korte termijn. De leuke reacties strelen een beetje mijn kleine ego, maar bij deMENSEN doen ze er alles aan om mijn voeten op de grond te houden.

Wat beschouw je als je grootste verleidingstroef?

VINCENT VALCKX: Ik ben van nature heel verlegen en stil, en ik denk dat sommige vrouwen dat misschien wel schattig vinden. Oudere vrouwen hebben al snel een moedergevoel over mij. Als je dat een troef kan noemen? (lacht)

Hoe zou je een journalist verleiden opdat je goed uit een interview komt?

VINCENT VALCKX: Hoe zou ik een journalist verleiden? Als je gisteren goed had opgelet, had je gemerkt dat ik daar echt niet goed in ben. Je belt beter eens met Bart Cannaerts.

Jorik Leemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content