VTM lanceert allereerste webserie ‘Dubbelspel’

© VTM

Met deze nieuwe, op jongeren gerichte onlineserie met onder meer Peter Van Asbroeck en Ann Tuts wil Medialaan het potentieel van een nieuw format verkennen, gebaseerd op het succes van buitenlandse webseries. De reeks, opgedeeld in dertig van afleveringen van slechts drie minuten, gaat in juli van start.

Dubbelspel, het eerste groot project van het nieuwe productiehuis KAMERAKI, vertelt het verhaal van de jonge Laura, een meisje dat het wil maken in de beauty- en glamourwereld. Maar eerder dan een speciale verhaallijn is vooral de manier waarop de serie naar het publiek wordt gebracht nieuw in Vlaanderen.

Experiment op sociale media

Dagelijks zal een aflevering van drie minuten verschijnen op de site en de VTM-app. Els Vercauteren, die aan het hoofd van KAMERAKI staat, ziet geen graten in de dagelijkse frequentie: ‘De afleveringen blijven allemaal online staan, dus je kan er ook meerdere na elkaar bekijken’, zegt ze in De Morgen. De personages krijgen daarnaast ook een eigen Facebookprofiel, waardoor fans via deze en andere sociale media nog meer over de serie te weten kunnen komen.

Medialaan experimenteerde eerder al met online series als Wie is Thomas Feyaerts? en De zaak Bart, waarbij de verhaallijn van de dagelijkse soap Familie in de zomermaanden werd verdergezet. Toch is Dubbelspel de allereerste losstaande onlineserie, geschreven door Hugo Van Laere die de VTM-series Sara en David op zijn conto heeft staan.

Vertrouwde en minder vertrouwde acteurs

Onder de vertrouwde gezichten zien we Peter Van Asbroeck, bekend als de gewezen stem van ‘Komen Eten’, en Ann Tuts, die onlangs haar F.C. De Kampioenen-imago opkrikte in de Canvasserie Bevergem. De hoofdrol is voor nieuwkomer Tinne Ceuppens, die Laura zal spelen. Annelies Boel speelt haar beste vriendin Mieke.

VTM ziet Dubbelspel eerder als een experiment in een nieuw medium dan als een ambitieus kijkcijferkanon. ‘Er is geen streefcijfer, we willen het potentieel van het format onderzoeken en als we zien dat de Vlaamse jeugd warm loopt voor de reeks dan komt er uiteraard een vervolg’, aldus nog Vercauteren in De Morgen. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content