VTM koppelt onbekenden in ‘Blind Getrouwd’

© iStock

Op maandag 7 maart start op VTM een nieuw realityprogramma, of een “sociaal experiment” zoals de commerciële zender het zelf noemt, waarbij mensen in het huwelijksbootje stappen zonder elkaar ooit tevoren gezien te hebben, en dat op basis van wetenschappelijke kenmerken.

Controversieel, dat is het minste wat over “Blind Getrouwd” gezegd kan worden. Meer dan duizend vrijgezellen schreven zich in voor het programma, dat gebaseerd is op de Deense format “Getrouwd op het eerste gezicht”.

Op basis van tests, expertise en ervaring stelde een team van vier experts vervolgens drie “ideale matches” samen. De gelukkigen krijgen elkaar pas voor het eerst te zien op het stadhuis, enkele minuten voor ze in de echt worden verbonden. Daarna gaan ze op huwelijksreis en wordt het getrouwde stel -dat ook gaat samenwonen- gedurende enkele weken gevolgd. Nadien moeten ze beslissen of ze verder gaan met elkaar of scheiden.

Wat het programma volgens de makers wil aantonen, is dat er ook op een andere manier kan gekeken worden naar relatievorming. “Misschien hoeven we niet alles aan het toeval over te laten, maar kunnen we door middel van onderzoek, kennis en expertise de kansen op slagen van een relatie laten toenemen”, klinkt het.

Een datingprogramma is het allerminst. “Vanaf het moment dat de vrijgezellen elkaar zien, gaan ze het engagement aan om met elkaar te trouwen.” Bekijk hieronder de aankondiging.

Het programma liep intussen al in verschillende landen, onder meer de Verenigde Staten en Australië, en de rechten werden ook verkocht aan Franse, Italiaanse en Zweedse productiemaatschapijen.

Ter info: in Denemarken werden drie huwelijken voltrokken. Uiteindelijk waren de koppels na een jaar alledrie gescheiden. Het kan ook anders: in de VS-versie zijn twee van de drie stellen een jaar na de show nog steeds -al dan niet gelukkig- getrouwd. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content