VRT stemt aanbod tijdens verlengde paasvakantie af op kinderen en jongeren

© belga

Tijdens de verlengde paasvakantie brengen Ketnet, MNM, VRT NU en de andere VRT-merken heel wat acties en programma’s voor en over kinderen en jongeren. ‘Zo vullen we de volgende weken extra leuk en zinvol in voor de jongere generaties, van peuters tot pubers’, klinkt het vrijdag in een persbericht.

De allerkleinsten kunnen terecht bij Ketnet Junior, met onder meer Sarah knutselt en Sarah zingt. Ketnet zet tijdens de extra lange paasvakantie volop in op interactie met de kinderen. Zo komt er onder meer een interactieve virtuele paaszoektocht op woensdag 31 maart en een concert van de KetnetBand op vrijdag 2 april. Ketnet biedt elke dag van de lange paasvakantie ook een nieuwe film in Ketnet Cinema.

Radio 2 organiseert van zaterdag 3 tot zondag 19 april paaszoektochten in Bree, De Panne, Maasmechelen en Roeselare. Langs het parcours van elke zoektocht (telkens zowat 4 tot 5 kilometer) staan 8 paashazen. Zij vertellen elk een stukje van het verhaal en geven de jongste speurders een kleine opdracht.

VRT vergeet tijdens de paasvakantie ook de jongeren niet. Zo pakt MNM uit met een nieuwe podcastreeks Het Zelfportret en komen er ook extra video’s in de reeks De Eerste Keer. Tijdens de tweede week van de paasvakantie lanceert MNM Teens, een playlist met hits van 2010 tot 2020. De apotheose van de paasvakantie vindt plaats op vrijdag 16 april, met The Masked Party, een digitaal evenement.

Ook het jongerenaanbod op VRT NU is uitgebreid, met onder meer de MNM-reeks Bathroom Stories. Wie zich graag verdiept in complexe vragen, kan terecht bij de Universiteit van Vlaanderen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content